Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 107 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 11:44 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
Na de vorige stelling die bijna helemaal is ingepalmd door kreeften had ik nieuwe plaatsjes nodig voor de garnalen.
Ik heb nog wel een aantal nano cube 60 staan van sera en een paar gewoon bakken, maar een stelling is toch net wat makkelijker in onderhoud vind ik.
Wat ik wel geleerd heb van de vorige stelling die ik gebouwd heb is dat gemakzucht nu op de eerste plaats komt :lol:

Het begin: Een muurtje zetten omdat we momenteel nog niet de ganse bedrijfshal kunnen gebruiken. Binnenkort misschien wel, maar dat zien we dan wel weer.

Afbeelding

De binnenkant:

Afbeelding

En ik kan vanuit mijn atelier nu nog lekker ontspannen kijken naar de bakken die er gaan komen

Afbeelding

Omdat de buitenmuur hier maar 8 cm geisoleerd is (wat al lekker koel is in de zomer en toch warm in de winter) heb ik nog eens 8cm extra ertegen gezet, zo zullen de verwarmingskosten ook minderen.

Afbeelding

Afbeelding

Ook de ijzerenbalk heb ik maar mee geisoleerd :)

Afbeelding

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 11:59 
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 12 okt 2009, 01:00
Berichten: 9149
Woonplaats: Begijnendijk.
Een heel project :shock:

_________________
Afbeelding www.AquariumIdee.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 12:24 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
mja er moest wel iets veranderen hier.
Heel de atelier stond vol met bakken, de leefruimte, de inkom hal 2 stellingen. Een beetje alles centraliseren zou makkelijker zijn en ordelijker. Daarom nu in 1 keer alles deftig maken. Zal een grote kost zijn, maar des te meer plezier achteraf.

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 14:36 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
Even hier de verdere opbouw van de stelling laten zien.

De bakken die ik 2dehands gekocht had zagen een "beetje" vuil :o
Afbeelding


De nodige bodemfilters aangekocht bij mezelf
Afbeelding

En ze zijn groot want je kan er 2 bakken met doen, ook handig dat er dus een 2de buis bijzit met benodigdheden. Buizen kunnen ook nog eens apart aangekocht worden mocht je zelfs meerdere punten willen hebben waar het water naar boven komt.
Afbeelding

Even passen in de bak en op de juiste maat snijden / zagen / knippen:
Afbeelding

De bakken zo goed mogelijk gepoetst en dan toch maar eens in de stelling gezet (ja ik heb het geduld van een klein kind op kerstavond ;) )
Afbeelding

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 15:34 
Citroentje

Geregistreerd: ma 12 apr 2010, 15:50
Berichten: 488
hoeveel kost zo'n bodemfilter? wordt het water dat je erdoor trekt nog eens gefilterd of gaat dat rechstreeks terug in het aquarium?
Mijn idee zou zijn om het onder een groffere kiezel te steken en dat de uitwerpselen er uiteindelijk door zouden vallen en dan opgezogen worden en nog eens door een filter gaan. Zou hoop ik de bodemreinigen overbodig te maken. Of is dit een utopie?
Heeft iemand hier ervaring mee?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 15:37 
Citroentje

Geregistreerd: ma 12 apr 2010, 15:50
Berichten: 488
Nog vergeten: ziet er al heel goed uit hoor!!! 'k Zal toch eens met m'n toekomstig schoonvader mee naar het bedrijvenpark moeten en daar 'verloren lopen'.
Bedankt voor de voederstaaltjes die je hem eens gegeven hebt trouwens, ze hebben gesmaakt ;) !!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 16:09 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
Bodemfilter zit op 17 euro.

Het water wordt door je grond getrokken en dan gewoon terug bovenaan in je aquarium gelaten.
Echt vuil zuigen doet dat niet. Als ik nu onderin mijn bodemfilter kijk dan zie je daar wat vuil ligt en dat blijft ook liggen. Wil je dat allemaal gaan wegzuigen dan ga je er een pomp van 600L op moeten zetten denk ik, maar dan geraken de garnalen ook niet meer van de grond af.
Het grote voordeel van een bodemfilter is dat je een grote oppervlakte hebt dat als filter fungeert. Als je dat dan nog eens combineert met bv akadama bodem of lavasteentjes, dan is de filtering super goed.

Altijd welkom hier als je met Paul moest meekomen. :)

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 20:17 
Citroentje

Geregistreerd: ma 12 apr 2010, 15:50
Berichten: 488
mmmm...interessant: maar ik heb nog één bedenking: heb je geen schrik dat die opstapeling van afval uiteindelijk voor een gigantische nitraatproductie gaat zorgen, aangezien je dit niet kan afhevelen?
Ok, ik heb nu ook bakjes waar ik al héél lang niet de bodem heb afgeheveld (bvb door constant grote hoeveelheden kleine garnaaltjes) Maar dat probeer ik dan te compenseren door veel waterverversingen. Maar op dat vlak biedt de bodemfilter dan geen voordeel?!

Ik ben al aant denken om daar een slangetje in te verwerken zodat je periodiek dit kan laten 'leeglopen' en dat het afval dan mee wordt afgezogen. Jij hebt het al eens in je handen gehad, is zo'n constructie mogelijk denk je?
Of met een soort 'uitlaat' dat als je langs de ene kant er een pompje opzet, dat het vuil er langs de andere kant uitkomt?
Moest dit mogelijk zijn, dan lijkt dit my de ideale filter!!!
Want het filteroppervlak is inderdaad zeer groot en de filter is quasi volledig weggewerkt.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 20:51 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
Het vuil dat de bodem in gaat wordt bij een bodemfilter veel beter afgebroken dan bij een gewone bodem. In je gewone bodem komt in de onderste laag bijna geen zuurstof meer en gaat na verloop van tijd alles rotten. Bij de bodemfilter voorzie je de ganse filterlaag (in dit geval de bodem) constant van zuurstof omdat je het water er helemaal laat doorlopen.
Het kan nooit eewig blijven gaan, dat begrijp ik ook wel, maar dat is met niets zo.
Een darmpje eronder steken is niet te doen want er zitten overal "pootjes" onder om je bodemfilter een stukje van de grond te houden.

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 21:00 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
Het nodige materiaal besteld voor toevoer en afvoer van water.
Afbeelding

De nodige gaten geboord in de aquaria voor de afvoer van het water.
Afbeelding

Ook moeten er dan gaten in de leggers van de stelling komen:
Afbeelding

En het past perfect :banana:
Afbeelding

En dan weer de bodemfilter erin om het gat van de afvoer ook daarin te maken.
Afbeelding

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 21:11 
Citroentje

Geregistreerd: ma 12 apr 2010, 15:50
Berichten: 488
Mooi!!! Het zal een streling voor het oog worden!!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 21:16 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
Beetje later zijn we dan begonnen met het leggen van alle leidingen.
Eerst toevoer van het water:
Afbeelding

Afbeelding

Beetje voorbereidend werk:
Afbeelding

Weer eens gepast of alles wel netjes uitkwam zoals ik het wilde hebben:
Afbeelding

Close up water toevoer:
Afbeelding

Gelijkertijd ook al de bakken eens onder handen genomen. Al de oude kit eruit gesneden en opnieuw gekit. En ook de blauwe verf van de achterkant afgekrabd (damn wat was dit voor een kl#te job)
Afbeelding

Weer eens in de stelling zetten. Ziet er veel beter uit zo :lol:
Afbeelding

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 22:27 
Citroentje

Geregistreerd: ma 12 apr 2010, 15:50
Berichten: 488
op momenten als deze beklaag ik mij dat ik twee linker handen heb! Machtig mooi!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 22:59 
Moderator

Geregistreerd: ma 12 okt 2009, 20:18
Berichten: 5097
Woonplaats: Oost vlaanderen
prachtig gedaan, laat de rest van de afwerking ook maar komen :D

_________________
Foto's op het forum plaatsen,lees mijn topic
-Lees hier
Voor filmpjes, lees eerst mijn topic:
-Lees hier
Om mijn vbprofiel te gebruiken, lees eerst mijn topic:
-Lees hier


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: za 25 jun 2011, 23:26 
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 10 jun 2010, 22:39
Berichten: 5576
Woonplaats: 2560 Nijlen
ik heb ondertussen de afgewerkte stelling al eens zien "draaien" en amaai, sterk stukje vakmanschap hoor. :shock:

_________________
Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 11:55 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
Als alle bakken er dan uiteindelijk instaan ziet het er zo uit.
Afbeelding

De eerste bakken met bodemfilter en akadama worden gevuld.
Afbeelding

Een close-up van toevoer en afvoer van water.
Afbeelding

De volgende dag weer 3 bakken gevuld met akadama. De bovenste bakken zijn ondertussen al opgeklaard.
Afbeelding

Door de autos die steeds aan de andere kant van mijn garnalenruimte stonden had ik de tijd en plaats niet gevonden om de muur eens te isoleren. Maar nu is hij dus helemaal dicht :dance:
Afbeelding

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 15:04 
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 01 feb 2010, 19:16
Berichten: 4847
ziet er netjes uit koen! :shock:

_________________
Huidig bakje: "nature evolution"

Groetjes, matthias


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 15:26 
Hommeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 11 apr 2010, 17:35
Berichten: 717
Woonplaats: Betekom
zeer mooi :shock:
mooi kwalitatief afgewerkt, ben onder de indruk.

Kheb een paar vraagjes:
- da afloop van de bakjes, is dat gewoon een open buis onder uw bodemfilter? Geen schrik dat er dan veel bodemmateriaal zal weglopen als je die kraan open zet?
- hoeveel liter zit er per bakje?
- ga je 1 luchtpomp gebruiken om alle bakjes samen aan te sturen of hoe ga je het opsplitsen en welke pomp(en) ga je gebruiken.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 17:05 
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 12 okt 2009, 01:00
Berichten: 9149
Woonplaats: Begijnendijk.
Vakwerk !! :shock: :shock:

_________________
Afbeelding www.AquariumIdee.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 17:47 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
De afloop zal nog verhoogd worden met een buis die tot op 4/5 van de bak komt, daar bovenop een sponsfilter. Zo kan ik het water laten weglopen zonder dat er meer dan 20% uit de bak zal gaan. En de sponsfilter houd alle garnalen tegen die zouden meegezogen worden. Ook is de sponsfilter nog eens handig omdat daar ook bacterien inkruipen en de garnalen kunnen er op grazen.
Elke bak is 38 liter.
Momenteel staat er een luchtpomp van 20L/minuut op de stelling en dat lukt juist. Voor heel de ruimte zal later eentje van 16m³/uur komen, daar zal ik wel met toekomen :lol: .

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 17:53 
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 01 feb 2010, 19:16
Berichten: 4847
ja amai ,serieuze plannen!

Wel mooi om te zien en volgen :D

_________________
Huidig bakje: "nature evolution"

Groetjes, matthias


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 20:16 
Hommeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 11 apr 2010, 17:35
Berichten: 717
Woonplaats: Betekom
Kustom Koen schreef:
De afloop zal nog verhoogd worden met een buis die tot op 4/5 van de bak komt, daar bovenop een sponsfilter. Zo kan ik het water laten weglopen zonder dat er meer dan 20% uit de bak zal gaan. En de sponsfilter houd alle garnalen tegen die zouden meegezogen worden. Ook is de sponsfilter nog eens handig omdat daar ook bacterien inkruipen en de garnalen kunnen er op grazen.
Elke bak is 38 liter.
Momenteel staat er een luchtpomp van 20L/minuut op de stelling en dat lukt juist. Voor heel de ruimte zal later eentje van 16m³/uur komen, daar zal ik wel met toekomen :lol: .



voor heel de ruimte :shock: hoeveel zoek je nog bij te zetten naast deze stelling???? :shock:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 20:17 
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 18 nov 2010, 01:12
Berichten: 3033
Woonplaats: Heppen - Leopoldsburg
Meguiars ;) ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Bekijk mijn aquariums op onderstaande links
Ciano Emotions Nature **Waterfall**
Ciano Emotions Nature **Silence**


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 20:21 
Cristal Red A grade
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 25 feb 2010, 12:14
Berichten: 1796
Woonplaats: Geel
wozzyke schreef:
Kustom Koen schreef:
De afloop zal nog verhoogd worden met een buis die tot op 4/5 van de bak komt, daar bovenop een sponsfilter. Zo kan ik het water laten weglopen zonder dat er meer dan 20% uit de bak zal gaan. En de sponsfilter houd alle garnalen tegen die zouden meegezogen worden. Ook is de sponsfilter nog eens handig omdat daar ook bacterien inkruipen en de garnalen kunnen er op grazen.
Elke bak is 38 liter.
Momenteel staat er een luchtpomp van 20L/minuut op de stelling en dat lukt juist. Voor heel de ruimte zal later eentje van 16m³/uur komen, daar zal ik wel met toekomen :lol: .



voor heel de ruimte :shock: hoeveel zoek je nog bij te zetten naast deze stelling???? :shock:

ik heb nog 20m stelling opgekocht van een winkel die ermee stopt. :lol:

_________________
Aquashoponline.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Garnalenruimte met paar stellingen
BerichtGeplaatst: zo 26 jun 2011, 20:58 
Hommeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 11 apr 2010, 17:35
Berichten: 717
Woonplaats: Betekom
Kustom Koen schreef:
wozzyke schreef:
Kustom Koen schreef:
De afloop zal nog verhoogd worden met een buis die tot op 4/5 van de bak komt, daar bovenop een sponsfilter. Zo kan ik het water laten weglopen zonder dat er meer dan 20% uit de bak zal gaan. En de sponsfilter houd alle garnalen tegen die zouden meegezogen worden. Ook is de sponsfilter nog eens handig omdat daar ook bacterien inkruipen en de garnalen kunnen er op grazen.
Elke bak is 38 liter.
Momenteel staat er een luchtpomp van 20L/minuut op de stelling en dat lukt juist. Voor heel de ruimte zal later eentje van 16m³/uur komen, daar zal ik wel met toekomen :lol: .



voor heel de ruimte :shock: hoeveel zoek je nog bij te zetten naast deze stelling???? :shock:

ik heb nog 20m stelling opgekocht van een winkel die ermee stopt. :lol:



gaade zelf ne winkel beginnen :?:
das wel EEL veel stelling he....


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 107 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
DVGFX2 By: Matt
phpBB.nl Vertaling