Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: co2 info
BerichtGeplaatst: wo 31 jan 2018, 13:44 
eitje

Geregistreerd: vr 26 jan 2018, 12:16
Berichten: 7
hallo heb een vraagje ivb met co2 een 3-tal weken geleden heb ik 2 nano's van 30 liter geplaatst voor garnalen te houden die heb ik reeds met wat plantjes ,het meeste vooral verschillende mossen beplant.
ik heb er ook een co2 juniorkit van aquanature bij geplaatst nu zie ik op het wateroppervlak een lichte kaamlaag ,en als ik kijk zie ik ook de co2 belletjes aan het wateroppervlak deze schijnen niet op te lossen moet ik nog iets bijplaatsen voor de circulatie of heeft iemand andere ideeen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: wo 31 jan 2018, 21:13 
Baby Garnaal

Geregistreerd: zo 12 feb 2017, 18:40
Berichten: 41
Wat voor soort filters heb je in je bakjes?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: wo 31 jan 2018, 21:28 
Wine red taiwan bee
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 10 mei 2012, 22:18
Berichten: 2977
Woonplaats: Schiedam
Zorgen dat je stroming krijgt op de bovenlaag...
Vaak door het verandere van de uitstroom van je filter.

_________________
Voor al uw vragen beschikbaar!

Nobody said it was ieSie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: wo 31 jan 2018, 22:34 
eitje

Geregistreerd: vr 26 jan 2018, 12:16
Berichten: 7
de filter is een dennerle eckfilter 10-40 liter (hoekfilter) ik heb al de uitstroom naar boven gericht maar vindt persoonlijk dat deze niet veel strooming geeft en als je dan nog eens een gaasje voorzet ingeval voor garnaal jongen geeft deze nog minder debiet.
wat zou eventueel een betere filter zijn.
mvg


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: do 01 feb 2018, 00:21 
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 12 okt 2009, 01:00
Berichten: 9197
Woonplaats: Begijnendijk.
Ik heb hier het zelfde voor een witte laag , vuil, eiwitten of weet ik veel wat dat zicht vastzet op de CO2 belletjes die naar boven komen en dan een witte kamlaag vormen zo een kamlaag is lastig en vooral ook geen mooi zicht.

Ik ga mijn Eheim Skim 350, skimmer gebruiken, dan is de laag onmiddellijk weg je het dan wel weer extra techniek in de bak hangen . Maar van de kamlaag ben je gegarandeerd af.

_________________
www.AquariumIdee.be


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: vr 02 feb 2018, 18:06 
Wine red taiwan bee
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 10 mei 2012, 22:18
Berichten: 2977
Woonplaats: Schiedam
ik zou dat filter vervangen ja.
Zelf had ik die ook, waardeloos ding :)
Heb er daarna een superfish ingehangen (100-150 ltr) zeg ik even snel uit mn hoofd...

_________________
Voor al uw vragen beschikbaar!

Nobody said it was ieSie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: vr 02 feb 2018, 22:19 
eitje

Geregistreerd: vr 26 jan 2018, 12:16
Berichten: 7
ga deze eens opzoeken


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: za 03 feb 2018, 12:07 
Baby Garnaal

Geregistreerd: zo 12 feb 2017, 18:40
Berichten: 41
je kan de uitstroom van de eckfilter iets boven het wateroppervlak zetten om de kaamlaag te doen verdwijnen. Heb je de uitstroomstand op het hardste gezet? Hier zijn we ook met deze filters begonnen, maar vrij snel overgestapt naar aquael mini pat en aquael turbo 500 met larfveilige spons en bijhorende spraybar. Degelijk materiaal.
Let wel op met CO2 bij garnalen...
Succes!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: za 03 feb 2018, 14:17 
eitje

Geregistreerd: vr 26 jan 2018, 12:16
Berichten: 7
heb deze eens opgezocht ziet er inderdaad een degelijk filtertje uit voor een nano en redelijk van prijs , ga deze eens proberen .
is co2 niet aan te raden bij garnalen heb eigenlijk co2 geplaatst voor de planten waar vooral meer mossen aanwezig zijn


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: za 03 feb 2018, 18:05 
Wine red taiwan bee
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 10 mei 2012, 22:18
Berichten: 2977
Woonplaats: Schiedam
co2 kan geen kwaad volgens mij...
Alleen het is vaak een gedoe, waardoor mensen het bij een nano overslaan/wegdoen.
Maar het kan zeker een meerwaarde zijn voor je planten!

_________________
Voor al uw vragen beschikbaar!

Nobody said it was ieSie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: co2 info
BerichtGeplaatst: zo 04 feb 2018, 09:19 
Baby Garnaal

Geregistreerd: zo 12 feb 2017, 18:40
Berichten: 41
C02 kan geen kwaad indien juist gedoseerd. Wel goed opletten met ongelukjes met overdosering, want de balans is snel verstoord in een klein bakje.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
DVGFX2 By: Matt
phpBB.nl Vertaling